keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_right
Extra virgin, to je jedna ze známek kvalitního olivového oleje
Nákupy

Extra virgin, to je jedna ze známek kvalitního olivového oleje

Kvalitu ovoce nebo zeleniny poznáte snadno jediným pohledem, ale u jiných druhů potravin to tak snadné není. Je vhodné vsadit na osvědčenou značku a neřídit se cenovkou, která se mnohdy usmívá, aby po ochutnání patřičně zhořkla. A jak, pokud možno, takovou zkušenost vůbec neudělat? Vybírat pečlivě a řídit se pár nepsanými pravidly, jak oddělit pomyslné zrno od plev. Nejinak tomu je i v případě olivového oleje, jenž se dostává na trh v rozdílné kvalitě a v supermarketech nedostanete totéž, co od soukromých farmářů, kteří umějí výsledný produkt vyrobit s láskou předávanou po celé generace.

Darky 22

Ptejte se přímo na původ oleje

Jen extra virgin nestačí, protože řídit bychom se měli více pravidly – toto je pouze prvním z několika doporučení. Dostat na svůj stůl extra panenský olivový olej není těžké, ale pozor, měli byste mít i jasně deklarováno, odkud tato surovina pochází. Měla by mít svůj zdroj v jedné jediné zemi, ideálně pak na jediné olivové plantáži pod hlavičkou léty prověřené značky. Na lahvi by měla být uváděna acidita, a pokud se pojí s farmářem také příběh trvající celé generace, dobře víte, že vsadíte na správného koně. Teď už jen, aby vám řecký olivový olej zachutnal a dopřávali jste si jej častěji, potěšili své zažívání a celkově i zdraví…

Darky 20

Elegantní balení, ale také chuť, která předčí očekávání. Olivový olej Five se tedy právem řadí do užší světové špičky. Pěstován v souladu s přírodou, nabízející náruč plnou čerstvého ovoce a také lehké pikantnosti. Prémiový olivový olej, jenž sbírá triumfy na nejrůznějších soutěžích, se proto bude vyjímat na stole u všech, kteří vědí, jak si vychutnat život plnými doušky. Jednodruhový, ale také stáčený do lahve, která je sama o sobě uměleckým dílem, to je, jak by pravil klasik, pastva pro oči i chuťové pohárky. Dáte si také kapku nebo raději dvě?